Foto

Winter 2016,

Het kan nog steeds mijn tuinbonen waren al 30 cm groot, maar gelukkig is koning winter eindelijk gekomen. Nog lang geen elfstedentocht maar heerlijk kousd weer. de tuin ligt er rustig bij. wel hebben wij onze teelt plan voor 90% klaar.
op moment druk bezig de het zaaigoed te controleren en klaar te maken voor het tuin/verkoopseizoen  Alle Friese Zaden waar er genoeg van worden op dit moment klaar gemaakt voor de verkoop.

NIEUW bonemeel.

Een prachtig product, boenmeel van de friese bonen, je kan er koekjes , brood en de heerlijkste cake van  bakken. een echte uitdaging 

Bonen en meer

  17/06/2015     Reacties (0)

Zoals beschreven is de Kollumer pronkboon een sterke boon. De eerste bonen zijn altijd de tuinbonen. Ongeveer 4000 m2 staat in volle bloei maar ik moet nog even wachten op de bonen. Als deze rijp zijn dan zijn de toppen van de tuinboon overheerlijk in een roomsaus met pasta. Het recept zet ik op de site zodra ik de toppen heb.  

Lees meer

Bonen al in de grond?

  22/05/2015     Reacties (0)

De tuinboon is een harde peulvrucht, m.a.w. deze kan al februari de grond in. Dit in tegenstelling tot de peulvruchten zoals de bruine boon,die hebben echt warmte nodig. Een deel van mijn bonen heeft het koud en doen niets anders dan wachten op warmte. Maar nu regent het en wanneer dit weer lang aanhoudt mag ik nog een keer zaaien.

Lees meer